sdílet WESTERN PENZION na Facebooku
WESTERN PENZION česká verze  WESTERN PENZION slovenská verzia  WESTERN PENZION english version  WESTERN PENZION deutsch version

WESTERN PENZION Ružomberok, Ružomberok Ubytování

Poptávka UBYTOVÁNÍ - nezávazná – klikněte

Popis:


Penzion WESTERN Ružomberok - SKIPARK MALINO BRDO ubytování - Skipark Ružomberok..

WESTERN PENZIÓN sa nachádza v Areáli RANČ v Ružomberku - miestna časť Černová: Je dobre viditeľný z hlavnej cesty č. 18 ; 1 km od Ružomberka smerom do Žiliny. Rodinný penzión ponúka príjemné ubytovanie v prekrásnom kraji Liptov, ktorý je miestom celoročnej rekreácie a odpočinku.

V lete je vyhľadávaný pre široké možnosti turistiky, cyklo turistiky, (Veľká Fatra, Chočské Vrchy, Nízke a Vysoké Tatry), vodných športov. (Liptovská Mara15km), v zime pre veľké množstvo známych lyžiarskych stredísk - Skipark Ružomberok ( len 3,5 km), Demänovská dolina, v ktorej sa nachádzajú aj najznámejšie liptovské jaskyne Demänovská jaskyňa Slobody,Ľadová jaskyňa.

Známe sú termálne aquaparky s celoročnou prevádzkou (Bešeňová 15km), Tatralandia 25km, ako aj mnoho ďalších kultúrno-historických pamiatok a turistických atrakcií.

WESTERN PENZIÓN - ubytovaní: Počet izieb je 14 s 34 stálymi lôžkami a s možnosťou až 16 prísteliek.
Izby sú 1, 2, 3, 4, 5-lôžkové. Každá izba má vlastné WC + sprchu, TV Sat . K dispozícií máme aj detskú postieľku.
6 x izby štýlovejšie a 8 x izby modernejšie z toho 3 sú izby s balkónom.
Rozpis izieb pre zájazdy s prístelkami až 1/2 + 7/3 +4/4 + 3/5 = 50 miest .

WESTERN PENZIÓN- vybavení:

Western bar - štýlová výzdoba, kapacita 60 miest, televízor, šípky, biliard, stolný futbal, výherný automat, gulečník , šachy
Salónik - štýlová spoločenská miestnosť, cca 25 miest , krbová pec
Úschovňa - cenností, lyží, bicyklov, batožín
spoločná chladnička, mikrovlnka

WESTERN PENZIÓN - k dispozícii je:
- veľké parkovisko - bezplatné a v noci dohliadané
- futbalové ihrisko
- detské ihrisko / hojdačky, kolotoč, pieskovisko, preliezky, atď /
- 2 x otvorené ohnisko, možnosť grilovania, opekania, guláš partie .
- sauna, stolný tenis, minigolf, ruské kuželky, veľký šach,
- squash, bowling
- štýlová krytá terasa, stoly, lavice



Typy pokojů
2 lůžkový3 lůžkový4 lůžkový5 lůžkovýpřistýlka
174316

Vybavení pokojů: pokoje s balkonem, koupelna se sprchou, WC na pokoji, připojeni internetu

Základní informace: Informační služba, úschovna jízdních kol, úschovna cenných předmětů, parkovací plocha v areálu, hlídané parkoviště, masážní studio, Internetové připojení k dispozici, domácím zvířatům vstup povolen

Popis okolí: Krásy Liptova a bohaté rekreačné možnosti lákajú množstvo návštevníkov. Na svoje si prídu aj priaznivci skialpinizmu, horolezectva, paraglidingu, raftingu a iných športov

Tipy na výlet:

PLTE - SPLAVOVANIE ORAVY 25 km
Pltníctvo - dnes romantika kedysi tvrdé mozole našich starých otcov. Celé stáročia sa plťami dolu Oravou zvážalo hlavne stavebné drevo,seno,obilie,keramika,plátno,skaly,drevené šindle. Pri vyhliadkovej plavbe sa vám naskytnú jedinečné pohľady na Oravský hrad a vrátite sa aspoň na chvíľu do minulosti. Plavba z Hornej Lehoty do Oravského Podzámku trvá 1 hodinu - kapacita plte je 12 osôb.Prevádzka:máj,jún,september,október podľa objednávky,júl august - od 9 00 do 17 00 hod.

PLTE - SPLAVOVANIE VAHU 35 km
Pri vyhliadkovej romantickej plavbe sa vám naskytnú jedinečné pohľady na zrúcaninu Starého hradu a známeho hradu Strečno . Plavba trvá 1 hodinu - kapacita 1 plte je 12 osôb. Prevádzka:máj,jún,september,október podľa objednávky,júl august.

TURISTIKA
Pohoria Veľkej Fatry, Nízkych a Západných Tatier, Chočských vrchov ponúkajú množstvo značkovaných turistických trás - nenáročné prechádzky vhodné pre rodiny s deťmi,prechody cez doliny,výstupy na jednotlivé vrcholy,ale aj náročné hrebeňové túry.
■ČUTKOVSKÁ DOLINA - 2,5 km
Jedna z najkrajších dolín Veľkej Fatry .Možnosť kúpania v malom jazere. Poľovníctva ,hubárčenia. Nenáročná prechádzka (vhodná pre deti) prekrásnou Čutkovskou dolinou.
■LIPTOVSKÉ SALAŠE, možnosť kúpy ovčích výrobkov
SALAŠ KRAJINKA v čarovnom prostredí Liptovskej kotliny môžete prežiť priam salašnícku idylu. Nachádza sa tu drevený salaš,uvidíte dojenie oviec ako aj výrobu žinčice,syrov alebo bryndze,taktiež si môžete zakúpiť originálne ovčie syry, korbáčiky, nite,bryndzu.
■HRABOVSKÁ DOLINA 3,5 km
Pešia túra do Hrabovskej doliny s možnosťou kúpania v Hrabovskej nádrži,člnkovanie,nenáročná túra na Malino Brdo,možnosť výstupu na vrchol Malina Brda kabínkovou lanovkou,krásny výhľad na Malú Fatru,Veľkú Fatru, Chočské vrchy,Nízke a Vysoké Tatry, príjemným spestrením môže byť aj návšteva Liptovského salaša.
■VRCH SALATÍN 1630m - 25 km
Vrch Salatín sa nachádza na území Národného parku Nízke Tatry. Poskytuje výhľady na Západné Tatry,Chočské Vrchy,Veľkú Fatru,Malú Fatru,Nízke Tatry. Vedie k nemu Ludrovská dolina(10km dlhá),kde možno vidieť rôzne krasové javy (napr.jaskyne,vyvieračky).
■VRCH CHOČ 1611m - 15km
K nezabudnuteľným výletom patrí výstup na Vrch Choč 1611m,turisticky stredne náročná túra začína od Jánošíkovej krčmy,kde podľa tradície chytili Juraja Jánošíka. Po 2,5 hod. výstupe sa naskytá kruhový výhľad na celú panorámu Liptova i Oravy (Nízke Tatry,Roháče,Malá a Veľká Fatra).
■VRCH ŠÍP a OSADA PODŠÍP - 8 km
Je to turisticky stredne náročný výstup na bralnatý Šíp,(1169)z ktorého je krásny výhľad údolia Váhu a Oravu,cestou späť môžete navštíviť vrchovskú osadu Podšíp, dnes charakteristickú pôvodnou ľudovou architektúrou.
■PROSIECKA A KVAČIANSKA DOLINA - 25 km
Kvačianska dolina bola vyhlásená za Národnú prírodnú rezerváciu a spolu s Prosieckou dolinou patria k najkrajším dolinám Slovenska. Spojením oboch dolín do jednej okružnej túry vznikol jeden z najobľúbenejších turistických okruhov v Liptove.
V Kvačianskej doline sa nachádzajú dva pôvodné vodné mlyny s funkčnou mlynskou technológiou. Prosiecka dolina láka svojich návštevníkov náučným chodníkom. Je známa svojimi skalnými vrátami,kaňonmi,vodopádom a roklinou Sokol so skalnými prahmi.

JASKYNE - 35 km
Všetkým kategóriám turistov vrelo odporúčame navštívíť svetoznáme jaskyne - JASKYŇA SLOBODY právom patrí do prvej desiatky najkrajších jaskýň v Európe. Je najväčšia a najkrajšia z 30 jaskýň Demänovského krasu. Objavená bola v roku 1924. Jej celková dĺžka je vyše 7 km a sprístupnená je približne v dĺžke 2 km. Nachádza sa tu množstvo pestrofarebných kvapľových útvarov a tiež podzemný tok rieky Demänovky. Prekrásne je tiež množstvo podzemných jazierok, unikátne sintrové lekná. Vyniká neobyčajným bohatstvom kvapľových útvarov.
■ĽADOVÁ JASKYŇA
Dosahuje dĺžku 1750 m. Ľadová výplň sa vyskytuje v spodných častiach jaskyne. Zastúpený je podlahový ľad, ľadové stĺpy, stalaktity i stalagmity. Nálezisko kostí jaskynného medveďa (Ursus spelaeus) a iných stavovcov, ktoré boli v prvej polovici 18. storočia považované za kosti drakov. Jaskyňa je známa od nepamäti.
■VAŽECKÁ JASKYŇA 40km
Nachádza sa vo východnej časti Nízkych Tatier. Je 530 m dlhá, s výzdobou stalaktitov, stalagmitov a sintrových jazierok. Vyskytujú sa tu niektoré druhy netopierov (netopier obyčajný, ucháň čierny, netopier fúzatý) .
■LISKOVSKÁ JASKYŇA
6 km nie je pre verejnosť otvorená

CYKLOTURISTIKA
Pre vyznávačov cestnej cyklistiky sú na Liptove optimálne podmienky nakoľko, cez Liptov vedie diaľnica od Ivachnovej až po Važec, takže ostatné cesty sú z menšou hustotou premávky ako stvorené pre tento druh športu. Obľúbené sú trasy okolo Liptovskej Mary, cez Čiernovažskú dolinu či Demänovskú dolinu a množstvo turistov kombinuje pešiu turistiku s výletom na bicykloch.
My vám odporúčame cyklotrasy:
■Ružomberské trasy:
- Z Ružomberka prídeme asi po 15 minútach do Bieleho Potoka. Na konci dediny pri motoreste Vlčí dvor, odbočíme z hlavnej cesty. Ďalej pôjdeme doprava, popri kravíne. Na ďalšej križovatke odbočíme doľava a Trlenskou dolinou prídeme až do obce Vlkolínec /pamiatka UNESCO. Vzdialenosť - 18 km,obtiažnosť mierna
- Južne od Ružomberka cez dedinu Biely Potok . Môžeme použiť hlavnú cestu, alebo cyklotrasu (označená červenou farbou). Onedlho budeme na Podsuchej (hostinec Bodega). Tu si môžeme opiecť špekáčiky, otužilí sa môžu okúpať. Naspäť rovnakou cestou. Vzdialenosť - 21 km,obtiažnosť malá.
■Okolo Liptovskej Mary 40 km
Bešeňova-Liptovská sielnica-Liptovský Mikuláš-Partizánska Ľupča
■Dolný Liptov 58 km
Ružomberok-Liptovská Osada-Liptovská Lužná-Železné-Partizánska Ľupča-Bešeňová-Ružomberok
■Demänovská Dolina 16km

ATRAKCIE
■VYHLIADKOVÉ LETY
Športové letisko Ružomberok leží vedľa cesty 4km východne od Ružomberka,smerom na Poprad. Pravidelne sa tu usporiadajú letecké dni s bohatým leteckým aj spoločenským programom.
■Iné:
paintball, štvorkolky, snežné skútre, balónové lietanie, lukostreľba, horolezecká škola, poľovníctvo a rybárstvo, rafting (na rieke Belá,slalomové trate v Liptovskom Mikuláši).

POZORUHODNOSTI :
- skalný útvar Jánošíkova päsť - Lisková 7km
- Bešeňovské travertíny 16 km
- Magurka - stará banícka usadlosť
- jazierko Kráter v Rojkove
- chránené územie Jazierce - vzácne travertínové útvary,vyvieračka,kaskády a typické rastlinné spoločenstvo
- Krkavá skala - štátna prírodná rezervácia - vápencový stĺpovitý útvar
- Doggerské skaly - chránený prírodný výtvor
- Brankovský vodopád pri Podsuchej 16.km
- Mohylky - jedna z najtypickejších lokalít spoločenstva skamenelých živočíchov: numulitov, lastúrnikov, korálov eoceánneho mora, spred 50 miliónov rokov.

PAMIATKY :
■RUŽOMBEROK
Je hospodárskym a kultúrnym centrom dolného Liptova s bohatou históriou. Jadro mesta bolo uchránené pred socialistickou výstavbou. Je pomerne dobre zachovalé a bolo vyhlásené za pamiatkovú rezerváciu. Zachovali sa tu remeselnícke a meštiacke domy z 18 storočia v pôvodnej uličnej štruktúre, ako i viacero svetských a najmä sakrálnych pamätihodností. Množstvo exponátov dokumentujúcich históriu mesta a regiónu môžete obdivovať v expozíciách Liptovského múzea. Ďalej ponúka rôzne výstavy napr. výtvarné alebo Výstavy zväzu slovenských fotografov. V Galérii Ľudovíta Fullu si môžete prezrieť maliarske dielo a užité umenie Ľudovíta Fullu, jedného zo zakladateľov moderného slovenského maliarstva.
V meste sa nachádzajú športové štadióny, zimný štadión, futbalový štadión, plaváreň , basketbalová hala, kino KULTÚRA
■VLKOLÍNEC - 6km
Neďaleko sa nachádza rázovitá obec Vlkolínec, zapísaná do svetového zoznamu UNESCO. Pamiatková rezervácia ľudovej architektúry predstavuje zachovalý celok pôvodných ľudových stavieb. V obci sa nachádza muzeálny objekt Roľnícky dom s expozíciou pôvodného bývania. Vlkolínec si svojich návštevníkov získa atmosférou slovenského vidieka minulých storočí. V súčastnosti tu žije asi 20 obyvateľov.
■ČERNOVÁ
Súbor pamiatok Černovskej masakry z roku 1907, ktorú tvoria: Rímsko - katolícky kostol Panny Márie Ružencovej - novogotika, pamätné miesto Černovskej masakry, pomník a cintorín Černová,rodný dom Andreja Hlinku.
Tieto pamätné miesta pripomínajú boj Slovákov proti maďarskému útlaku v Uhorsku.
■HAVRÁNOK
Archeologická lokalita sa nachádza na vŕšku Úložisko pri vodnej nádrži Liptovská Mara. Našlo sa tu sídlisko z mladšej doby železnej. Stavby, obydlia,obetiská,pec a rôzne predmety boli čiastočne rekonštruované a tvoria archeologické múzeum v prírode. Ďalej sa tu nachádzajú rekonštrukcie keltských stavieb,rekonštruuje sa stredoveký kostol. prehliadka cca 30 min.


SKANZENY
■MARTIN
Najväčšou prírodnou expozíciou na Slovensku je Múzeum slovenskej dediny v Martine. Nachádza sa v ňom takmer sto stavieb Slovenskej ľudovej architektúry. Celé prostredie je prispôsobené tak,aby mal návštevník pocit,že je na návšteve v minulosti. Predstavujú sa tu ľudoví umelci,folklórne súbory a remeselníci.
■ZUBEREC - BRESTOVÁ 50 km
V krásnom prostredí Brestovej sa vyníma prírodné Múzeum - Múzeum oravskej dediny. Nachádzajú sa tu drevenice,roľnícko-remeselnícke obydlia s hospodárskymi budovami a dvormi,humná,stajne,historický mlyn, píla.
■PRIBYLINA 45 km
Múzeum liptovskej dediny v Pribiline je vysunutou expozíciou Liptovského múzea v Ružomberku. Vzniklo v súvislosti s výstavbou vodnej nádrže Liptovská Mara. Dokumentuje ľudovú architektúru Liptova,pravidelne sa tu konajú podujatia približujúce liptovské zvyky .Dominantou areálu je gotický kostol Panny Márie z Liptovskej Mary.
HRADY A ZÁMKY :
■LIKAVKA 6km
Zrúcaniny hradu Likava sa vypínajú na vysokom vápencovom brale. Počiatky hradu siahajú až do 12 storočia. V ruinách hradu sa od roku 1980 uskutočňuje archeologický výskum a konzervačné práce. Na hrad vedie turistický chodník z Ružomberka.
■LIPTOVSKÝ HRAD - 16 km
Nazývaný aj hrad Liptov,Liptovský starý hrad,Veľký hrad liptovský,Sielnický hrad. Dal meno celému regiónu. Na ruiny Liptovského hradu sa dá dostať po značkovanom chodníku z obce Kalameny. Archeologická expozícia v prírode na hrade Liptov nad obcou Kaľameny je vysutou expozíciou Liptovského múzea v Ružomberku. Vstup do areálu hradu je voľný.
■ORAVSKÝ ZÁMOK - 25 km
Nad obcou Oravský Podzámok sa vypína Oravský Hrad,ktorý bol oddávna opevneným hradiskom. Niekoľkokrát ročne sa koná prehliadka Oravského hradu pri nočnom osvetlení oživená atrakciami,Hrad hostí aj Festival ochotníckych divadelných súborov.
■HRAD - LIPTOVSKÝ HRADOK 40 km
Zrúcanina gotického hradu s pripojeným renesančným zámkom stojí na malej vyvýšenine uprostred roviny, od ktorej ho pôvodne delila vodná priekopa. Nachádza sa severne od mesta pri privádzači na diaľnicu D-1. Pôvodne tu stál nížinný hrad s vodnou priekopou, ktorá sa zachovala v podobe jazierka. Hrad v roku 1803 vyhorel a obnovili už len kaštieľ. Horný hrad v roku 1930 čiastočne zabezpečili pred rozpadom. V súčastnosti sa hrad používa na rekreačné účely.

KOSTOLY
Svätý kríž Približne 14 km od Liptovského Mikuláša v dedinke Svätý Kríž stojí drevený artikulárny evanielický kostol, ktorý patrý k najväčším dreveným stavbám v strednej Európe s kapacitou neuveriteľných 6000 miest.
- kostol svätého Ondreja, Liptovský Ondrej
- kostol Všechsvätých, Ludrová
- kostol sv. Jána Krstiteľa,Liptovský Ján
- kostol sv. Martina,Martinček
- kostol sv. Šimona a Jakuba, Archa Locus ,Sliače

Western City Šiklův Mlýn
Western City Šiklův Mlýn je areál zábavy, odpočinku a relaxácie. Nachádza sa v centre turistickej oblasti Liptov, vedľa Liptovského Mikuláša a spoločne s Aquaparkom Tatralandia tvorí najväčší zábavno-relaxačný komplex na Slovensku.
Areál ponúka veľa možností využitia pre individuálnych turistov, organizované skupiny aj firmy.
V areáli Western City nájdete veľa možností pre aktívnu zábavu. V letnej sezóne si vyskúšate ryžovanie zlata, jazdu na koni, povozíte sa na vláčiku Union Pacific a ďalšie. V zime si v rámci večernej show skúsite obratnosť na elektrickom býkovi, tanečné schopnosti pri výučbe country tancov a odvahu pri nočných strašidelných jazdách vláčikom Union Pacific. V Mexico Hall sa v detskom kútiku s omaľovánkami a hračkami zabavia aj tí najmenší.

Zábavný park Western City Šiklúv Mlýn je rozdelený do štyroch častí:
Mexickej - môžeme tu nájsť mexickú reštauráciu Mexico Hall, suveníry , Bar u Hrobára
Kovbojskej - kde nájdete šerifa, Saloon Golden Nuget, , Coral - krytá jazdiareň pre kone, vláčik Union pacifik, Občerstvenie Cowboy Station, či cukráreň Sweet Sue.
v Indiánskej časti uvidíte tipí s indiánmi, vyskúšate si lukostreľbu, zaujmú Vás suveníry Traper a občerstvenie Indian grill.
Amfiteáter- prírodný amfiteáter v ktorom si môžete vychutnať westernové divadlo 5 krát denne a koncerty hudobných hviezd.
Pri prehliadke mestečka sa stretnete aj s niekoľkými zvieratami. Väčšinu z nich tu môžete vidieť len v letnej sezóne - kone, psi, dravé vtáky, bizónka, capka s priateľkou a niekoľko malých prasiatok. V zime vás pobavia v programe, kde uvidíte kobylku Odyseu, psíkov Dreama a Kišu a miláčika publika lamu Sancho. Po celý rok mestečko stráži fenka nemeckého ovčiaka Brenda.

Novinka zimnej sezóny je Strašidelný vláčik. Návštevníci prežijú jazdu plnú napätia, strachu a fantastickej zábavy. Program Western City Šiklúv Mlýn je vhodným spestrením večera po celodennej lyžovačke, či pobyte v Aquaparku Tatralandia.
Western pass- zvýhodnená jednodenná vstupenka do Western City Šiklúv Mlýn a Aquaparku Tatralandia - spojte kúpanie s westernovou zábavou

Bobová dráha
Horská letná bobová dráha,Ide o prvú dráhu svojho druhu na Slovensku. Špeciálne zahraničné technológie umožňujú v Nízkych Tatrách vrcholný zážitok z jazdy. Horská letná bobová dráha sa nachádza 5 km od LM v Demanovskej Doline pri Pavč. Lehote.
Je určená pre:
- deti od 2 - 7 rokov v doprovode staršej osoby / 15 rokov/,
- vyznávačov športovej jazdy a adrenalínu,
- kľudnú relaxačnú jazdu pre skôr narodených.
Je možné jazdiť samostatne alebo vo dvojici.
Dráha má dĺžku 1 km, výškové prevýšenie 120m, 16 zátačok , 6 terénnych skokov, 2 rampy.



Kulturní akce:

Western Ponzion: Zorganizujte si u nás akciu
PRÍJEMNÝ PERSONÁL WESTERN PENZIÓNU JE PRIPRAVENÝ ZORGANIZOVAŤ :
firemné večierky , vianočné a novoročné recepcie ,oslavy výročí firiem spoločenské a obchodné podujatia , prezentácie ,svadby, oslavy, stužkové, posedenia, koncerty, festivaly .

Animačné programy a country podujatia:
Dávam Vám do pozornosti návrh programu a zábavy, ktorý mame odskúšaný :
- GRIL PIKNIK + JAZDA KOČOM + PROGRAM V PRÍRODE
- country zábava so živou hudbou + výučba country tancov
- country zábava so živou hudbou s originál ukážkami country tancov
- hudobný večer - DJ party
- jazda na koči
- jazda na saniach
- western program pre deti (hry, súťaže, hrané scénky a iné atrakcie) pre školské výlety / tábory / zájazdy

SÚŤAŽE :
- rodeo býk
- karaoke show 3500,-sk
- rôzne súťaže ako v hode podkovou, lasom, polenom, v zatĺkaní klinca do klátu
- v pití piva na rýchlosť
- turnaje: futbal,minifutbal ,veľké záhradné šachy , minigolf, squash, bowling

WESTERN PROGRAM PRE DETI AJ DOSPELÝCH
Westernová skupina 5 os. Túlaví vlci z Banskej Bystrice predvedú : cena od 3500,.sk - 5000,.sk
- 2-3 western scénky ,máte jedinečnú možnosť vidieť pištoľníkov v akcii , prostredníctvom 5-15 minútových humorných i dramatických scénok
- prehliadka zbraní ,predstavíme Vám repliky dobových zbraní
- ukážky práce s lasom / trikové lasovanie , atraktívna show / možnosť vyskúšať /
- ukážky práce s bičom , / možnosť vyskúšať /
- ukážky práce s koltom / možnosť vyskúšať /
- umožníme Vám streľbu z dobového luku na cieľ
- ryžovanie zlata : hľadanie skutočných zlatých zrniek , ktoré si môžete vyskúšat na vlastnej koži , k tomu získanie certifikátu ,to všetko pod dohľadom skúsených zlatokopov

Ukážky country tancov / detsky tanečný súbor Podkovička / : 1000,.sk v cene je 4-5 tancov

SKUPINA COWGIRLS, 4 DIEVČAT VÁM PREDVEDIE :
PONÚKAME KOMPLETNÝ PROGRAM V DIVOKEJ WESTERNOVEJ ATMOSFÉRE.
NAJPRV VÁS NAUČÍME AMERICKÉ COUNTRY TANCE, ROZPRÚDIME PREHLIADKOU DOBOVEJ SPODNEJ BIELIZNE
A NA KONIEC NESMIE CHÝBAŤ PRAVÝ DIVOKÝ, OHNIVÝ, AMERICKÝ KANKÁN.
CENA :
1. PREHLIADKA DOBOVEJ SPODNEJ BIELIZNE 2000,.SK
2. AMERICKÉ COUNTRY TANCE ,UKAŽKY A VÝUČBA 2000,.SK
3. PRAVÝ DIVOKÝ, 3.OHNIVÝ, AMERICKÝ KANKÁN : 4000,.SK



Dostupnost střediska:

Stravování:


Restaurace popis:

WESTERN BAR: Možnosť si objednať polpenziu, plnú penziu, alebo samostatné raňajky. Výber polpenzie, plnej penzie je možné dohodnúť podľa jedálneho lístka vopred, alebo pri príchode. Čas podávania stravy je možné individuálne dohodnúť vopred, alebo pri príchode. Na chodbe je spoločná chladnička , v prípade potreby vám zapožičiame varnú konvicu.
Na chodbe je pre Vás spoločná ladnička ,mikrovlnka a varná konvica.

Pre skupiny viac osôb sa podávajú raňajky formou bufetových stolov.

Sortiment: káva, mlieko, čaj, pečivo, chlieb, závin makový alebo orechový príp. jablkový, vianočka, maslo, med, džem, šunka, saláma, párky, horčica, kečup, syr, vajcia, zelenina, corn flakes. Obmieňame pravidelne šunky, salámy, syry.

Našim ubytovaným hosťom je k dispozícii vo vedľajšej budove aj REŠTAURÁCIA s krbom s kapacitou 90 miest. V ponuke je široký sortiment liptovských a regionálnych špecialit. Vegetarianom tiež výjdeme v ústrety.

MIMO OTVÁRACÍCH HODÍN VÁS RADI OBSLÚŽIME V MINIBARE RECEPCIA !

Možnosť posedenia na štýlovej terase.

JE MOŽNÉ SI OBJEDNAŤ AJ SAMOSTATNE
Podľa želania Vám pripravíme jedlá na objednávku ako pečené prasiatko, obložené misy, údené kolená, bufetove stoly atď.
V letnej sezóne grilované špeciality pripravené na drevenom uhlí v grile, alebo guláš partiu .
Povzbudia nás akékoľvek Vaše návrhy či pripomienky, ktoré môžu prispieť k dobrej nálade a úspechu vašich pracovných predsavzatí ale aj relaxu.
Tešíme sa na Vašu návštevu.



Restaurace: vo vedlajšej budove (počet míst 90)

Služby:



Sportovní možnosti:
Minigolf, Bowling, Stolní tenis, Squash, Inlain dráha, Billiard, Lyžařská škola, Elektronické šipky, Solárium, Středisko zimních sportů, Půjčovna lyží, Půjčovna sportovního vybavení, Cyklotrasy

LYŽOVANIE - ZIMNÉ ŠPORTY
■SKIPARK - RUŽOMBEROK 3,5 km
Známe lyžiarske stredisko Skipark Ružomberok sa nachádza na úbočiach Veľkej Fatry nad mestom Ružomberok. Je vyhľadávaným miestom oddychu nielen pre domácich návštevníkov, ale aj zahraničných turistov. Je to jedno z najmodernejších stredísk na Slovensku, s vysokým štandardom služieb, servisným programom .
V stredisku je k dispozícii 12 km zjazdových tratí, najdlhšia z nich meria až 3 900 m, prekoná výškový rozdiel 698 m a je najdlhšie umelo zasnežovanou zjazdovkou na Slovensku.
K dispouícii sú : 4-sedačková lanovka, 2 lyžiarske vleky a 4 vleky pre začiatočníkov a deti. Každý víkend a počas prázdnin sú pre návštevníkov lyžiarskeho strediska organizované zaujímavé akcie a súťaže pre celú rodinu (snowtubing - jazda na špeciálnej gumovej pneumatike, ľadová veža - niečo pre tých, ktorý si chcú vyskúšať niečo zo základov horolezectva, rôzne súťaže v lyžovaní, snowpark pre deti a pod.).Funguje tu aj lyžiarska škola,skiservis,požičovňa výstroja ,skibus.
■DEMANOVSKÁ DOLINA - JASNÁ 35 km
Je jedno z najväčších a najobľúbenejších stredísk zimných športov. Nachádza sa 15 km od Liptovského Mikuláša. Sú tu vynikajúce terény pre zjazdové lyžovanie a aj množstvo rôzne náročných bežeckých lyžiarskych tratí. Okrem školy snowboardingu, je tu k dispozícii požičovňia a servis snowboardovej výstroje. Na svoje si prídu aj priaznivci skialpinizmu.
■DONOVALY- 26 km
Bohaté ponuky zimných športov, lyžovanie, snowrafting, snowparagliding, nočné lyžovanie,lyžovanie v maskách to všetko nájdete v PARKU SNOW DONOVALY na výborne upravenom teréne,taktiež si nenechajte ujsť jedinečnú atrakciu na Slovensku a to sú psie záprahy. Neodmysliteľnou súčasťou sú vyhliadkové lety vrtuľníkom a jazda na saniach ťahaných psích záprahom.
■SMREKOVICA
Zima na Smrekovici to sú predovšetkým výborné snehové podmienky. Hrúbka snehovej pokrývky nezriedka dosahuje výšky viac ako 1 meter. Smrekovica poskytuje široké možnosti pre bežecké lyžovanie, rekreačný skialpinizmus aj zjazdové lyžovanie (k dispozícii sú dva vleky s dĺžkou cca 300m).
Horské stredisko sa nachádza vo výške cca 1400m, z rozľahlých lúk v hrebeňovej časti sú vynikajúce výhľady na panorámu Veľkej Fatry, Nízkych a Vysokých Tatier, Martinských holí.
■LIPTOVSKÝ RAJ - LIPTOVSKÉ REVÚCE - 20 km
V lyžiarskom stredisku Lipt. Revúce pribudli k 3 vlekom 2 nové prepravné zariadenia. Predĺžila sa tým hlavná zjazdovka z 1600m na 2000m. vleky Vám ponúkame kompletné služby

KUPALISKA

■Bešeňová - termálne kúpalisko
Areál leží na území regiónu Liptov v kúpeľnej dedinke Bešeňová, 12 km od Ružomberka. Je ľahko dostupný zo všetkých hlavných dopravných ťahov. Poskytuje celoročný oddych v prekrásnom prostredí Chočských vrchov a Malej Fatry.
Vonkajšie bazény: veľký plavecký bazén, malý plavecký bazén, 3 relaxačné bazény, detský bazén so šmýkačkami
- pre všetky vekové kategórie, teplota vody v bazénoch od 27 do 40 stupňov
- bazény sú otvorené CELOROČNE
- Vnútorné bazény sedací bazén s množstvom atrakcií, veľký plavecký bazén s nerezovým  tobogánom, detský bazén so šmýkačkou, vodným hríbom, či ježkom
- nový areál otvorený v roku 2006, všetky bazény sú z nerezu, napustené pitnou ohrievanou vodou o teplote 27 až 40 stupňov
- bazény sú otvorené CELOROČNE
Sedací bazén - množstvo atrakcií priamo v bazéne (lavica pod vodou, vzduchová lavica, masážne trysky, chŕliče, bublinkovače) Reflektor dodáva osobitnú atmosféru osvetlenia bazénov. Teplota vody 36 - 40°C.
Veľký plavecký bazén - nerezový tobogán, chŕliče, masážne trysky, Po obvode bazénov s celkovou dĺžkou 43 m, s prevýšením 4,5 m sú sedacie schody
Detský bazén - pre deti je pripravená šmýkačka, vodný hríb, vodný ježko
Celoročne otvorené átrium s antikorovými whirlpoolmi pod holým nebom
Vitálny svet: saunový svet s množstvom ponúk pre posilnenie imunitného systému, zbavenie sa stresov, relaxáciu, oddych a pokoj v duši inhalácie, rímsky kúpeľ, sauny, masáže, špeciálne kúpele
otvorené CELOROČNE, podrobnú ponuku nájdete po kliknutí na ďalšie informácie
Relax centrum: pre večnú sviežosť, zdravie a pohodu ducha i tela
- masáže od kvalifikovaných fyzioterapeutov a masérov, svetelné terapie, solárium, fitness, aerobic, odpočívareň a herňa
- otvorené CELOROČNE
■Tatralandia
Tatralandia je najväčší areál vodnej zábavy a relaxu na Slovensku, v Čechách a Poľsku a zároveň aj najúspešnejší projekt cestovného ruchu na Slovensku za posledných 10 rokov, ktorý musíte navštíviť a keď raz prídete, určite sa k nám opäť vrátite...
Leží v nádhernej scenérii hôr pri severnom brehu priehrady Liptovská Mara s výhľadom na Západné a Nízke Tatry. Je vzdialený len 2 km od centra Liptovského Mikuláša a ľahko dostupný zo všetkých hlavných dopravných ťahov.
Vodné atrakcie
11 termálnych bazénov
8 celoročných bazénov s liečivou minerálnou vodou (3 kryté), s teplotou vody od 24 do 39 °C, s množstvom vodných atrakcií: plavecké dráhy, aquapontóny na chodenie, vodná lezecká stena, masážne sedenia, vodné postele, vodný hríbik, chŕliče, vyvieračky, vodné prúdy, vodná hojdačka, vodný volejbal a basketbal, detské šmýkačky,...
3 sezónne bazény s čírou ohrievanou vodou s teplotou od 24 do 26 °C: detský bazén s interaktívnym hradom, bazén s 21 atrakciami a 25 m plavecký bazén.
23 tobogánových dráh a vodných šmýkačiek
Summer City: nafukovacie atrakcie (hrady, šmýkačky...), trampolíny, labyrinty, člnkovanie pre deti, vodný futbal, vláčik Tralaláčik, obrie šachy, stolný tenis, beachvolejbalové a futbalové ihriská, slnečníky, animácie, parkovanie...
K DISPOZÍCII:
Western City Šiklův Mlýn, vitálny svet Tatra-Therm-Vital, Wellness Paradise s procedúrami, lanová dráha Tarzánia, paintball, reštaurácia a bufety...
Novinky roku 2007:
Od leta 2 NOVÉ zábavné raftovacie tobogány!
Banana Fun - rodinný raftovací tobogán - veselá 77 m dlhá jazda celej rodiny
Black Magic - adrenalínová super novinka v strednej Európe dlhá 62 m - strašidelná jazda na troj-rafte so svetelnou a zvukovou show, kde na vás v útrobách čiernej diery prehovoria duchovia pirátov!
OSTROV PIRÁTOV Z KARIBIKU - TROPICKÁ DŽUNGĽA
Krytý tropický wellness s Ocean bazénom:
- vodotrysk, vodné masáže, postele, chŕliče, bublinkovače, masážne trysky
- plavecká časť s protiprúdom
- tajomné podvodné osvetlenie
- teplota vody až 36 °C
Detský bazén Pirátov s Jumbo hradom a vodnou priekopou plnou prekvapení:
- nekonečná vodná zábava nielen pre najmenších
- šmýkačky, vodné hry, palmy, exotické zvieratká
Palm Beach
- palmová záhrada +pohodlné lehátka a kreslá s výhľadom na Tatry
Priehľadná strecha so svetelnými efektmi vyvoláva či v noci, či v zime prímorskú pohodu a slnko.
Caka Vas ešte mnoho iných atrakcií .
■Liptovská Mara
V lete najvýznamnejšie rekreačné stredisko.Každoročne sa tu rekreujú tisícky rekreantov. Sú tu možnosti kúpania, surfovania, jachtingu, škola windsurfingu, člnkovanie, vodné bicyklovanie, minigolf, rybárčenie, plavba vyhliadkovou loďou Liptov - 80 miest - to všetko poskytuje autocamping Liptovský Trnovec.
■Kúpele Lúčky
Kúpele Lúčky ležia v horskej, na juh otvorenej doline pod úbočím Choča, na rozhraní Oravy a Liptova v nadmorskej výške 621 m. .
Nachádzajú sa vo vzdialenosti 14 km na severovýchod od Ružomberka
Dnes sú známym kúpeľným centrom Slovenska. Rozhodujúcim činiteľom pri komplexnej kúpeľnej liečbe je termálna minerálna voda kúpeľného prameňa Valentína o teplote 32 stupňov Celzia. Dobré výsledky sa dosahujú najmä kombináciou pokojného a príjemného prostredia a liečivých účinkov minerálneho prameňa. Kúpele poskytujú mnohostranné kultúrne a športové využitie návštevníkov: vystúpenia populárnych osobností, folklórnych súborov, výlety do okolia, možnosť hrať minigolf, k dispozícii je tiež kino.
■Termálne kúpalisko Liptovský Ján
Obec Liptovský Ján leží v pohorí Nízke Tatry zo severnej strany v Jánskej doline.
Termálne kúpalisko Liptovský Ján je vybudované na konci obce .Na travertínových návršiach sa nachádza žriedelná oblast' termálnych a minerálnych prameňov. Patria k studeným až veľmi nízko termálnym, veľmi slabo až silno uhličitým,dusíkatým slabo mineralizovaným sírovodíkovým vodám.
Kupalisko pozostáva zo štyroch bazénov- plavecký (50 m x 25 m, 27 °C), kruhový sedací (28 °C), kruhový detský (28 °C) a kruhový detský s fontánou (27 °C) - sú v prevádzke od júna do septembra. Návštevníci môžu tiež využiť služby krytého bazénu s termálnou vodou v hoteli Máj, spolu s masážami, saunou, soláriom.
Termálna voda má dokázatelne liečivé účinky, lieči kožné choroby, choroby pohybových ústrojov, látkovej výmeny, ženské, nervové ba aj choroby srdca a ciev.
K dispozícii: sprcha, masáž, šatňa, úschovňa cenných predmetov, bufet, minigolf, tenisové ihrisko, ihrisko na vodný volejbal, parkovisko
■MEANDER PARK thermal ( Moderný AQUAPARK v ORAVICIACH, region ORAVA)
Meander Park thermal leží na území regiónu Oravy - Západné Tatry, takmer na hranici s Poľskou republikou , len niekoľko km od Zakopaného.
Z hĺbky 1611 m vyviera prírodná termálna voda s blahodárnym účinkom s teplotou 58°C, ktorá sa vlieva do všetkých bazénov v areáli Meander Park thermal o ploche 1545 m2 .
Termálna voda je vysoko mineralizovaná sodno - vápenato - horečnato - siričitá s vysokým obsahom železa. Priamy vstup z budovy a bazénov umožňuje kúpať sa v každom počasí a každom ročnom období. Bazény sú v prevádzke 12 mesiacov v roku!
V areáli sa nachádzajú šatne, reštaurácie, bistro, kaviareň, záhradná kaviareň, veľký športovo - relaxačný bazén, veľký a malý relaxačný bazén, ochladzovací bazén, masážna miestnosť. Bazény sú vybavené vodnými atrakciami ako sú umelé vlny, plavecká časť, perličkové sedadlá, perličkové lavice, gejzír, vodný hríb, chŕliče, masážne trysky Súčasťou vybavenia aquaparku sú lehátka.
■Šútovo
Obec Šútovo leží na úpätí Národného parku Malá Fatra, 20 km na západ od Ružomberka. vV lete je možnosť kúpania,potápania , člnkovania a surfovania na prírodnom jazere Rieka.
Obec je východiskom do príťažlivej Šútovskej doliny, v závere ktorej sa nachádza Šútovský vodopád, vysoký 38 m.
■Splavovanie riek
Vychutnajte si pohodu na vode s vyhliadkou na krásy okolitej prírody. Rieka Váh ponúka nenáročný splav, ktorý môže absolvovať nie len skúsený vodák, ale aj začiatočník či rodina s deťmi. V prípade vhodných podmienok (zväčša v mesiacoch apríl, máj) je možné raftovať i na rieke Belá. . Priamo v centre je požičovňa, servis,možnosť občerstvenia i ďalšie služby.



Priestory :
- štylový western bar
- v prípade priaznivého počasia parkovisko pred penzionom
- prenájom priestorov Western baru - cena dohodou

Konferenční kapacity:

Ceník ubytování:


Datumza osobu
1.1-31.1210 - 13


Měna: Eur

Ceny zahrnují: Ceny zahrnují ubytování za 1 osobu / noc / v ceně nejsou zahrnuty turistické poplatky

Fotogalerie (17):


WESTERN PENZIONWESTERN PENZIONWESTERN PENZION
Poptávka UBYTOVÁNÍ - nezávazná – klikněte
Kontakt:

E-mail: info@penzion-hotel.cz
ICQ: 102 162 937
Skype: penzion-hotel
Telefon: +420 775 684 048
Mapa serveru
Přidat objekt
Kontakt
Copyright © Penzion-Hotel.cz 2000 - 2024 všechna práva vyhrazena
Realizace: w-software.com